De tennisclub van Bunde en omgeving, landelijk gelegen in het sportcomplexHeiveldWegens opdooi / winterse omstandigheden zijn de banen 5 en 6 gesloten  (vanaf  16/2/2018)

de banen 1,2,3,4 en 7.8 zijn inmiddels bespeelbaar met dank aan het P-Team

Opdooi houdt in dat de ondergrond door dooi te zacht ( de mat gaat "drijven") wordt om op te spelen.  Nadat de vorst uit de grond is moeten de banen eerst gewalst worden voordat erop gespeeld kan worden.  Op deze site wordt  vermeld wanneer de banen weer open zijn  om te spelen. Kijk dus regelmatig op de site!

UPDATE 7/2/2018 Vanaf heden zijn de banen weer open en kan er weer getennist worden

Achteruitgang kwaliteit tennisbanen en advies in gebruik van schoeiselBeste leden,

Zoals wellicht bekend zijn we met de gemeente Meerssen al jaren in gesprek over de vervanging van de banen op ons park. De gemeente Meerssen schuift dit thema keer op keer weer voor zich uit waardoor we geconfronteerd worden met het feit dat onze banen jaar op jaar in kwaliteit achteruit gaan. Dit geldt voornamelijk voor de banen 3 en 4. Daarnaast loopt de kwaliteit van de banen 1, 2, 7 en 8 ook steeds verder terug.

Door de verminderde kwaliteit van de banen is de bespeelbaarheid niet meer optimaal en kan er bij sommige weersomstandigheden enige gladheid ontstaan. Om blessures te voorkomen willen we jullie er met klem op attenderen dat het dragen van schoeisel met goed en passend profiel  bij deze banen van zeer groot belang is.


Het advies vanuit de KNLTB voor kunstgras banen is harde rubberen zool met nopjesprofiel.
Het volledige advies ten aanzien van schoeisel is te lezen op de site van de KNLTB

KNTLB Advies schoeisel

Met vriendelijke groet

Het Bestuur TC Bunde